Kripto RehberNedir?

IOTA Coin (MIOTA) Nedir? Nasıl Alınır?

Geçtiğimiz yıl Meta kavramıyla kripto para birimi çok konuşuldu. Özellikle de Facebok’un bulunduğu şirket adını Meta olarak yapması büyük ses getirdi. Bu alanda gelişim gösteren dijital varlılar ise ön plana çıktı. Fakat sadece Meta coinleri değil, Web3 ve buna bağlı olan IoT tabanına sahip varlıklar dikkat çekmeye başladı. Tüm bu kavramlar birbirine oldukça yakın. Her biri doğrudan ya da dolaylı yoldan birbirini tamamlıyor. Nesnelerin interneti dediğimizde aklımıza gelebilecek nadir varlıklardan biri de IOTA. Peki IOTA Coin (MIOTA) nedir, Bitcoin ile farkı nedir ve IOTA Coin nasıl alınır? Tüm soruların cevapları IOTA Coin (MIOTA) nedir yazımızda.

IoT, yani nesnelerin internetini geliştirmeye yönelik çalışmalar sürdüren proje, dağıtık defter yapısında bulunuyor. Diğer kripto para birimleri gibi Blockchain teknolojisini kullanmıyor. Altyapısı Tangle adı verilen bir teknolojiyle destekleniyor. Proje, ilk olarak 2014 yılında karşımıza çıktı. Uzun süredir piyasada var olan varlık, majör para birim şeklinde de nitelendirilebilir.

IOTA coin Kim tarafından kuruldu?

IOTA ağı dört kafadar ile beraber kuruldu. Sergey Ivancheglo, Serguei Popov, David Sønstebø ve Dominik Schiener olmak üzere dört kurucu ortağı bulunuyor. IOTA Foundation‘a göre girişim o zamandan bu yana sürekli büyüdü. Ekip üyeleri artık 25’den fazla ülkede yer alıyor.

MIOTA’nın Bitcoin’den farkı ne?

IOTA’nın Bitcoin’in sorunlarına çözüm olmayı hedefliyor. Bir blok zincirinin birkaç temel kavramını ve topografik kısıtlamalarını ortadan kaldırmayı düşünüyor. IOTA’nın kripto para birimi olan MIOTA , önceden hazırlanmıştır. İşlemlerin fikir birliği, bir blok zincirine kıyasla farklı şekilde gerçekleşir. IOTA geliştiricileri Tangle olarak bilinen yeni bir veri yapısı kullanıyor.

Tangle, sıralı olmayan bir düğüm sistemi olan Merkezi Olmayan Döngüsel Grafiktir (DAG). Böylece, her düğüm bir Tangle’daki diğer birden çok düğüme bağlanabilir. Ancak bunlar yalnızca belirli bir yönde bağlantılıdır.

MIOTA piyasa değeri ve arzı ne kadar?

IOTA coin toplam 2,779,530,283 adet arza sahip. Kısacası neredeyse 3 milyar token arzı bulunuyor. Fazla arza sahip gibi gözükebilir. Ancak kaliteli bir proje olması nedeniyle maksimum arzı tolere edilebilir. Şu an toplam arz piyasada dolaşıyor. Market değeri ise 3 milyar doların biraz üzerinde. Fiyatı 9 Ocak 2022 tarihine göre 0.75 doların üstünde.

IOTA coinin avantajları

MIOTA, kullanıcılara düşük gas imkanı sunuyor. Diğer kripto para birimlerini etkileyen ölçeklenebilirlik sorununa çözümle yaklaşıyor. İmzalama ve doğrulama süreçlerinde karmaşıklık bulunmuyor.

IOTA Coin Nasıl Çalışır?

Uzmanların birçoğu Iota’yı Nesnelerin İnterneti’nin bel kemiği olarak görüyor. Ölçeklenebilir bir ağ ve IoT ekosistemindeki mikro işlemlere karşı dayanıklılık olarak hareket etmek üzere yenilenen dağıtılmış bir defterdir.

Makineler arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirdiği ortaya çıkmıştır. İnsan ve makine ekonomileri arasında köprü kurmaya yarar. IOTA’nın madencilik gerektirmeyen bir tür işlemi kolaylaştırmak için benimsediği “Yönlendirilmiş Akrilik Grafik” teknolojisinin yanı sıra, Kuantum Kanıtı olarak adlandırılan bazı Hash tabanlı imzalar da kullanır.

Nereden, Nasıl Alınır?

IOTA satın almak için Türk yatırımcılarının iki farklı seçeceği bulunuyor. Hem Türk borsasında hem global borsalarda MIOTA bulunuyor. Paribu ve Binance TR gibi yerel borsalar üzerinden satın alınabilir. Global tarafta ise Binance, Bitfinex, KuCoin, Gateio, OKEx borsalarından alım ve satım yapılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir